Vi tackar för förtroendet – Rosendals Slott

Rosendals Slott

Fog & Fönster har fått förtroendet att få utför en renovering och målning av fönster på Rosendals Slott på Kungliga Djurgården.

20170629_080119_resized

p17047

Slottsbyggnaden uppfördes på 1800-talet och användes av Kung Karl XIV Johan som ett lustslott. Slottet kom att bli hans rekreativa punkt under sommarperioderna, men också basen för hans särpräglade sociala liv och relation till befolkningen.

Efter Karl Johans död 1844 användes slottet mer sparsamt av kungafamiljen, senare av änkedrottning Josefina. Efter Josefinas död 1876 tog Oskar II över och lät renovera byggnaden tämligen grundligt och gjorde några större men nu återställda förändringar. När han dog renoverades slottet och återställdes i förekommande fall till sitt utseende under Karl Johans tid, fasaden har dock till dels kvar senare detaljförändringar.

20170629_074705_resized

Sedan 1913 är Rosendals Slott ett museum och ett statligt byggnadsminne sedan sedan 1935.

20170629_074643_resized

Fogen växer och stuvar om lite

Fogen växer och stuvar om lite

Mikael Linebro (tidigare Olsson) har varit ansvarig för Glas & Service på Fogen i drygt tre år. Nu behövs han på säljsidan och kommer att fasas in där under vårvintern. Som gammal glasmästare kommer han naturligtvis fortsätta att sälja glasprojekt, men även jobba med såväl Nya Fönster som Renovering.

Under Mikaels tid på Glas & Service har Mikael Olssonverksamheten vuxit kraftigt och många nyanställda har kommit på plats.
Dessutom har ett nytt ärendehanterings-system implementerats, något som ger oss goda förutsättningar att få nöjda kunder! Vi tackar Micke för hans insats och önskar honom Lycka Till i det nya jobbet!

Daniel JulinMikaels efterträdare på posten som ansvarig på Glas & Service blir Daniel Julin. Daniel har arbetat flera år på Fogen i olika positioner och är extremt taggad på att göra ett bra jobb som ansvarig för verksamheten.

Daniels uppdrag är att lyfta verksamheten ytterligare, något som vi är övertygade att han kommer lyckas med! Vi önskar Daniel Lycka Till!

Vi kommer även att få in en nyDavid Roldan service-målare på avdelningen. Det är den mångåriga medarbetaren och den väldigt uppskattade platschefen David Roldan som sökte en ny utmaning.

Vi vet redan nu att våra kunder kommer bli väldigt nöjda med David. Lycka Till!

Klicka på ikonen för att ladda ner pressutskicket.
Fogen växer

Avslutat arbete: Havsfruvägen 18-28

Fog & Fönster är klara med fönsterrenoveringen och energiglasbytet åt en bostadsrättsförening i Bromma. Tack för förtroendet och ett gott samarbete!

Havsfruvägen 18-28

Kundens ord:

Hej! Allt ser jättebra ut, värmekomforten har blivit ljusår bättre och jag tror alla är själaglada idag när vinden viner och det vräker ner. Tack själva för bra jobb!

Hälsningar Johan

Avslutat arbete: Grev Turegatan 76-78

Vi har nu avslutat fönstermålningen på Grev Turegatan 76-78. Fog & Fönster tackar för förtroendet och hoppas ni är nöjda med arbetet!

Grev Turegatan 76-78

Kundens ord:

Hej! Jag fick aldrig tillfälle att tacka för ett mycket fint jobb hos oss på Grev Turegatan. Jobbet ser bra ut och vi är mycket nöjda.

Det är många som sagt att ni varit trevliga och smidiga och tagit hänsyn till olika önskemål om tider mm. Ingen har klagat och det är ett högt betyg.

Jag vill därför tacka er varmt för ett fint utfört arbete.
Hälsningar, Brf Bäfvern 8

Vi tackar för förtroendet – Fredhällsgatan 12

Fog & Fönster tackar för förtroendet att få utföra en fönsterrenovering med montering av energiglas i innerbågen på Fredhällsgatan 12. En tredjedel av entreprenaden har avverkats och vi gläds åt det beröm vi fått.

”Hej,
Jag vill åt personalens och gästers vägnar ge killarna från Fog- & Fönster en stor eloge för väldigt professionellt arbete. De är både driftiga och trevliga.

Vi upplever att samarbetsklimatet är mycket gott samt att stor hänsyn visas för den klientel vi har.”

Vänligen/A-M Kagarp, sekreterare Fredhällshusen

Fredhällsgatan 12

Fogen sprang Bellmanstafetten!

Den 17 augusti gjorde tio stycken av Fog & Fönsters medarbetare ett tappert försök på fem kilometer var. Trots det mulna vädret var det gott mod och glada miner i de två lagen inför loppet.

IMG_2782Fem mil och sammanlagt drygt fyra timmars löpande (2 timmar x 2 lag) senare var det kanske inte fullt lika pigga miner. Men resultatet visade att det fanns anledning för Fogens deltagare att sträcka på sig. En trött men stolt Patrik efter målgång:

Jag förbättrade min tid från förra året med 4 minuter så träningen har gett resultat. Jättekul!

Han var inte den enda som förbättrade sin tid, samtliga löpare som sprang förra loppet sprang snabbare i år!

IMG_2844

Som en del av Fogens satsning på medarbetarhälsa är det mycket glädjande att kunna fylla två lag, trots flera avbräck på grund av sjukdom och dubbelbokningar. Fog & Fönster kommer att fortsätta finna anledningar att uppmuntra hälsofrämjande och sammanhållningsbyggande aktiviteter framöver. Förhoppningsvis kommer detta leda till glada medarbetare och putsade Bellmanstafettstider!

IMG_2909

Avslutat arbete: Hornsgatan 72

Efter två etapper avslutar vi nu fönsterrenoveringen på Hornsgatan 72. Vi på Fog & Fönster tackar för ett mycket bra samarbete och gläds åt det beröm vi fått från boende och beställare.

Kv Gropen
Fönsterrenovering på Hornsgatan 72 med helrenovering mot gatan och traditionell mot gården.

Kundens ord:

”Tack för ett väl genomfört arbete!”
– S. Morell, beställare