–  O M  O S S  –
–  OM OSS  –

En hållbarhetsvision långt före sin tid.

En hållbarhetsvision långt före sin tid.

Året är 1983 och Conny Nordensvärd i Hammarbyhöjden bär på tanken som snart ska bli fröet till en helt ny bransch. Långt före moderna begrepp som miljöanpassning och hållbarhet, anser han att man borde vara rädd om, och ta till vara, gamla vackra byggnader och fönster så långt det är möjligt. Kan man rentav bygga en hel verksamhet på det?

Förstahandsalternativet i ett äldre hus borde alltid vara att underhållsmåla eller renovera fönstren, vilket i de allra flesta fall går om fönstren är gjorda av riktigt kärnvirke. Om det är så illa att vissa fönsterbågar är bortom all räddning, ja då kan man ju nytillverka just dessa fönsterbågar så att de ser likadana ut som originalet, resonerar Conny. Bara som en sista utväg ska hela fönstren bytas, anser han.

På den här tiden finns ännu inga renodlade fönsterrenoverare och absolut ingen fönsterrenoveringsbransch. Den renovering som sker, görs av olika glasmästerier. Conny döper kort och gott sitt företag till Fog & Fönsterservice och blir de facto en av frontfigurerna i en helt nya bransch av stolta hantverkare.

Anrikt, modernt och expansivt
Idag använder vi det något kortare namnet Fog & Fönster, mest för att det är så vi benämns ute hos kunder och partners. Vi är ett både anrikt och modernt – och dessutom expansivt – företag inom områdena Fönsterrenoveringar, Fönstersystem samt Glasmästeri & Service.

Det som gör Fog & Fönster unikt är vår breda kompetens. För att bli framgångsrika inom vår bransch krävs det att man är väldigt duktig inom såväl glas som snickeri och målning. Då går det, som vi alltid gör, att lämna 5 års garanti på alla arbeten

Det du verkligen behöver
Efter mer än 30 års verksamhet vet vi hur viktigt det är med ett tydligt kundfokus, om man  vill ligga i framkant och ständigt erbjuda det som just du verkligen behöver. Med den utgångspunkten kan vi fortlöpande utveckla våra avancerade arbetsmetoder och välja material med råg i ryggen.

Medarbetarna är vår viktigaste tillgång – vi vill att de ska trivas och stanna kvar hos oss under lång tid. Som en viktig del i vår kund- och medarbetarutveckling satsar vi konsekvent på fortbildning och att använda bästa möjliga IT-system för projekthantering, bemanningsplanering, logistisk planering och administration.

Allt under ett tak
Våra kunder finns i Stockholmsområdet. De består huvudsakligen av Bostadsrättsföreningar, Fastighetsförvaltare och Fastighetsägare. Huvudkontoret är numera beläget i Skarpnäck, där vi har samlat verkstad, glasmästeri, administration och ledning.

Senaste åren har vi haft en stark tillväxt och positiva resultat. Vi jobbar hårt för att den trenden ska fortsätta. Vår ambition är att göra vårt starka företag ännu starkare, för våra kunders, anställdas och våra många samarbetspartners trygghet.

Corteco
Fog & Fönsterservice AB ingår sedan 2022 i Corteco. Ett bolag som samlar entreprenörsdrivna specialister inom tak, fönster, fasad, garage, innergårdar och solcellsinstallationer. Med denna specialistkompetens som utgångspunkt, skapas förutsättningar för helhetslösningar genom samverkan mellan bolagen. Läs mer om Corteco.

Branschens bästa historier
Och Conny då, vad blev det av honom? Jodå han finns kvar, brukar kallas branschens fönsternörd, med många bra historier i bakfickan och fler och fler medarbetare vid sin sida.

Läs mer om vår historia i intervjun med Conny.

Välkommen att träffa alla oss som vet hur man vårdar dina fönsters värden!

Beställ våra gratis styrelseguider

Beställ våra gratis styrelseguider

Båda vänder sig till bostadsrättsföreningar och ni som sitter i styrelsen. Den första guiden går igenom de viktigaste stegen vid en fönsterrenovering och vad man bör tänka på. Den andra går igenom hur viktigt det är med rätt underhåll.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Prata med en av vår experter för att få veta mer om vårt kvalitetsarbete.

08-771 77 55