–  F Ö N S T E R R E N O V E R I N G  –
–  F ÖNSTERRENOVERING  –

Fönsterrenovering i praktiken.

Fönsterrenovering i praktiken.

Innan vi lämnar ett anbud, gör vi självklart en grundlig bedömning av vad som behöver göras. Vad händer sedan? Så här går det till när vi renoverar fönster!

Fast pris och takpris
Vad man som beställare vill undvika är att kostnaderna drar iväg och blir betydligt högre än vad som var tänkt. Kruxet är att du inte vet hur mycket rötskador som finns förrän det har gjorts en professionell inventering. Den hjälper vi gärna till med. På så sätt kan vi oftast ge ett fast pris eller ett takpris för hela fönsterrenoveringen. 

Underhållsmålning eller renovering?
Om det bara är färg som lossnat på bågar och karmar, ja då är det sannolikt en underhållsmålning som behövs. När man ser att fönsterkittet släppt och/eller det har bildats sprickor i virket, är fönstren i behov av renovering. Läs mer om våra två underhållspaket.

Delvis nytillverkning
Om det är så illa att vissa fönsterbågar är så illa underhållna att de är bortom all räddning, då kan vi nytillverka just dessa fönsterbågar, så att de ser likadana ut som originalet. I samband med renovering av fönstren brukar vi oftast rekommendera ett samtidigt byte till energibesparande glas. Läs mer om nya fönster.

Nu reser bågar och karmar till verkstaden 
Om fönstrens ytterbågar kan renoveras, monteras de ned och fraktas till vår verkstad för slipning och eventuell lagning av rötskador samt målning. På plats gör vi samma sak med fönstrets karmar. Beroende på väder sätter vi upp någon sorts skydd för fönstret. Under vintern använder vi skydd som isolerar lika bra som själva fönstren. Läs mer om hur renoveringen går till.

Tillbaka efter tre veckor 
Efter tre veckor kommer fönsterbågarna tillbaka, dessa sätts tillbaka, skydden tas ned, varefter vi gör en grovstädning och lämnar fastigheten. Under hela processen gör vi så kallade ”egenkontroller” som visar precis vad vi har gjort, vem som utfört arbetsmomentet och när det har gjorts.

Erbjud de boende renovering av fönstrens insida
I samband med fönsterrenoveringen kan ni som bostadsrättsförening eller fastighetsägare erbjuda de boende sådant som är deras ansvar att underhålla, t ex invändig målning. Men även bullerreducerande lamellglas eller nya persienner för ännu bättre komfort. Ett starkt argument att lyfta fram är att det säkrar värdet på den boendes lägenhet. Läs mer om vår boendebeställning.

Besiktning och slutdokumentation
När projektet (eller delprojektet, vid stora projekt) är avslutat kommer vanligen en besiktningsman och utför en besiktning . Ett slutmöte genomförs tillsammans med beställaren och en slutdokumentation överlämnas.

Vi erbjuder underhållspaket
Det är viktigt att sköta sina fönster och underhållsmåla fastighetens fönster inom rimliga intervaller, då behöver man inte renovera dem igen på många, många år.
Så passa på att i samband med renoveringen investera i vårt underhållspaket Fogen Max. Den är unik och utformas och prissätts utifrån just er förenings förutsättningar. Fogen Max ger ger er problemfria och välmående fönster med full garanti till en fast månadskostnad. Grundtanken är att maximera livslängden på er investering. Läs mer om vårt underhållspaket Fogen Max.

Beställ våra gratis styrelseguider

Beställ våra gratis styrelseguider

Båda vänder sig till bostadsrättsföreningar och ni som sitter i styrelsen. Den första guiden går igenom de viktigaste stegen vid en fönsterrenovering och vad man bör tänka på. Den andra går igenom hur viktigt det är med rätt underhåll.

Stefan Karlsson

Välkommen att kontakta Stefan så får du
veta mer om hur vi kan hjälpa dig.

070-761 32 10

Thomas Ribon

Välkommen att kontakta Thomas så får du
veta mer om hur vi kan hjälpa dig.

070-761 32 05

Stefan Karlsson

Välkommen att kontakta Stefan så får du veta mer om hur vi kan hjälpa dig.

070-761 32 10

Thomas Ribon

Välkommen att kontakta Thomas så får du veta mer om hur vi kan hjälpa dig.

070-761 32 05